
FAQ n.19579

FAQs:
Applications for TCO a Authorisation, Third Country Operators (TCO), Regulations

Question:
Is there any effect on an operator who applies for a TCO authorisation if an EASA
Member State is not ICAO compliant with a specific ICAO standard?

Answer:
In order to be authorised, an operator must comply with all relevant ICAO standards, unless
covered by either a) or b) below:

a) For reasons of equal treatment, EASA will not require compliance with those ICAO
standards for which any EASA Member State has filed a difference to ICAO.

b) EASA has granted an exemption upon application of the operator in accordance with Article
76(4) of the Basic Regulation (EU) No 2018/1139. (GM1 TCO.200(a).
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