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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.19481

FAQs:
General, Airworthiness Directives (ADs)

Question:
Am | required to comply with ADs published on the EASA website?

Answer:

The answer to this question depends on where (in which country) the aircraft is registered, or
on the specific agreement existing between the Authority of the State of Registry and the State
of the affected operator. In principle, the regulations of the State of Registry of an aircraft
determine which ADs apply to that aircraft (including the engine, propeller, parts and
appliances). In nearly all cases, ICAO Annex 8, Chapter 4 guidelines are applied, which means
that the State of Design ADs (see definition above) apply.

Please also consult our FAQ on ADs applicable to third-country registered aircraft when

operated in accordance with Part-NCO.
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Link:

https://www.easa.europa.eu/en/fag/19481



https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/general-2
https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/airworthiness-directives-ads
https://www.easa.europa.eu/faq/79890
https://www.easa.europa.eu/en/faq/19481

	FAQ n.19481
	Question
	Answer


