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ESEASA

European Union Aviation Safety Agency

FAQ n.137867

FAQs:
Higher Airspace Operations (HAO)

Question:
Do Member States have a say on the use of the higher airspace?

Answer:

In accordance with Article 1 of the Chicago Convention, every State has complete and
exclusive sovereignty over the airspace above its territory. The higher airspace is part of the
airspace and therefore this provision applies.
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https://www.easa.europa.eu/en/fag/137867
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