
FAQ n.104987

FAQs:
Part 21, Supplemental Type Certificates

Question:
Regarding the tests, is it possible to submit only the plans and have the report validated
by the Compliance Verification Engineer without EASA checking if all the tests are
"passed"?

Answer:
The test reports shall be submitted to the Agency only if they have been retained as part of the
EASA LOI.

Nevertheless, regardless of the LOI determination, it must be noted that the amended Part-21
will contain a new provision requiring applicants to inform the Agency in case of unexpected
difficulties encountered during demonstration of compliance (ref to Opinion 07/2016 point
21.A.20(b)):

 a significant failure or finding resulting from the tests performed as per points 21.A.33 or
21.A.35 is to be notified to the Agency.
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