
FAQ n.19401

FAQs:
Alternative Method of Compliance (AMOC) to an Airworthiness Directive (AD)

Question:
What is not an Alternative Method of Compliance (AMOC) to an Airworthiness Directive
(AD)?

Answer:
Requests for extension of compliance time without other alternative compliance methods or
compensative factors are in general not eligible for an AMOC application. The operator may
wish to contact the responsible national authority and apply for a temporary exemption in
accordance with Article 71 of the Basic Regulation. A justification document from the type certificate
holder may be suitable to support such a time limited exemption on a case by case basis.
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Link:
https://www.easa.europa.eu/bg/faq/19401

Page 1 of 1

https://www.easa.europa.eu/en/the-agency/faqs/alternative-method-compliance-amoc-airworthiness-directive-ad
https://www.easa.europa.eu/regulations/regulations-structure.php
https://www.easa.europa.eu/bg/faq/19401

	FAQ n.19401
	Question
	Answer


