
FAQ n.119240

FAQs:
I am into drone racing and/or flying drones with goggles (FPV) ‘specific’ category,
Specific category, Drones (UAS), Regulations

Question:
Is flying with goggles (first person view) authorised in the 'specific'
category?

Answer:
The Regulation allows you to fly without keeping direct eye contact with the drone,
provided you have a person next to you, a UA observer, keeping direct visual
contact with the drone, scanning the airspace to make sure that you do not
endanger other parties (e.g. aircraft or buildings or persons). The UA observer
must be located alongside you so they can immediately communicate with
you in case they see an obstacle, and give you instructions, such as to immediately
land the drone.

Regulatory reference: Article 4(d) of EU Regulation 2019/947
 

Last updated:
13/10/2020

Link:
https://www.easa.europa.eu/en/faq/119240
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